Pracownia gospodarstwa domowego

W ramach rehabilitacji Uczestnicy nabywają umiejętności z zakresu posługiwania się sprzętem i urządzeniami wykorzystywanymi w gospodarstwach domowych oraz zapoznają się z podstawowymi zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy przy obsłudze sprzętu AGD. Realizując rehabilitację zawodową Uczestnicy nabywają umiejętności z zakresu przygotowywania posiłków, deserów, pieczenia ciast oraz przetwarzania sezonowych warzyw i owoców. Podczas zajęć Uczestnicy przyswajają umiejętności z zakresu estetycznego nakrywania stołu, dekoracji przygotowanych uprzednio potraw i deserów oraz odpowiednie ich zaprezentowanie na specjalne okazje. Ponadto przyswajają zasady savoir-vivre, które mają możliwość stosować podczas okolicznościowych spotkań organizowanych w Warsztacie, jak również w życiu codziennym.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem